’Her 15 turist bir istihdam sağlıyor’ | MERTİD
 
 Haberler

’Her 15 turist bir istihdam sağlıyor’

Alman Turizm Ekonomisi Federal Birliği Başkanı Dr. Michael Frenzel, BTW Turizm Ziervesi’nde turizmin ekonomi için taşıdığı öneme değindi. Frenzel, Almanya’nın her yıl Avrupa’daki gelişmekte olan ülkelere gönderdiği 11 milyon turist ile 740 bin kişiye istihdam ve bu ülke ekonomilerine 19 milyar euroluk gelir sağladığını belirtti


 Alman Turizm Ekonomisi Federal Birliği Başkanı Dr. Michael Frenzel, BTW Turizm Ziervesi'nde turizmin ekonomi için taşıdığı öneme değindi. Frenzel, Almanya'nın her yıl Avrupa'daki gelişmekte olan ülkelere gönderdiği 11 milyon turist ile 740 bin kişiye istihdam ve bu ülke ekonomilerine 19 milyar euroluk gelir sağladığını belirtti.

 

 
Tourexpi'de yer alan habere göre, Almanya’nın ‘turizm patronlarını’ temsil ettiği bilinen Birlik (Bundesverband der Deutschen Tourismuswirtschaft – BTW), turizm ekonomisinin sadece Almanya’da doğrudan 2,9 milyon kişiye istihdam sağladığını belirtti.
 
TUI eski yöneticisi olan şimdiki BTW başkanı Dr. Michael Frenzel, Berlin’de düzenlenen BTW Turizm Zirvesi'nde yaptığı konuşmada turizm sektörünün Almanya’da tek başına otomotiv ve makine yapımı endüstrisinden daha fazla istihdam sağladığını belirtti. Buna göre turizm sektörü, Almanya ekonomisinin en etkili motoru.

SADECE ALMANYA'DAN 11 MİLYON TURİST
  
Ancak Frenzel’e göre bundan daha da önemli olan; turizmin Avrupa’daki gelişmekte olan ülkelerde genel ekonomik gidişatındaki etkisi. Buna göre sadece Almanya’dan bu ülkelere her yıl ortalama 11 milyon turist gidiyor.
 
Aynı turistler bu ülkelerde 13,5 milyar euro para harcıyor. Frenzel'e göre bu 13,5 milyar euronun 7 milyarı doğrudan bu ülkelerin GSMH’sine akıyor.
 
HER 15 TURİST 1 İSTİHDAM SAĞLIYOR
 
Michael Frenzel, Almanya’nın bu eşik ve gelişmekte olan ülkelere gönderdiği 11 milyon turistin, aynı ülkelerde en az 740 bin kişiye doğrudan iş sağladığını belirtti.
 
Ancak Frenzel’e göre bu ülkelerde sağlanan istihdam ve GSMH’ye katkı sadece doğrudan değil. Bu sektöre yakın bağlı alt sektörler de hesaplandığında, bu ülkelere toplam 19 milyar euroluk bir katkı sağlanmış oluyor.
 
Frenzel, bu turist akımının aynı ülkelerde sadece ülke ekonomisine katkı sağlamadığını, aynı zamanda bu ülkelerde okuma-yaza oranını ve genel eğitim seviyesini artırmada da önemli katkı sağladığını sözlerine ekledi.

 




 Arkadaşına Gönder          


 
 Reklam
 
 
 İlçeler Hakkında
 


ANASAYFA İLETİŞİM SIK KULLANILANLARA EKLE FACEBOOK TWITTER GİZLİLİK İLKELERİ
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz. mertid.org.tr Copyright 2013-2024 Tüm hakları saklıdır.

URA MEDYA