Almanya’dan Türkiye için seyahat uyarısı: Buralardan uzak durun | MERTİD
 
 Haberler

Almanya’dan Türkiye için seyahat uyarısı: Buralardan uzak durun

Ankara’da yaşanan kanlı terör saldırısının ardından Almanya, Türkiye’ye dönük seyahat uyarısını güncelledi

 


Ankara Tren Garı'nda yapılan ve en az 1oo kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından Almanya, Türkiye'ye dönük seyahat uyarısını güncelledi. Almanya Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına 'Ankara merkezden uzak durun' dedi. Türkiye'ye dönük bir seyahat uyarısı da dün İngiltere tarafından yapılmıştı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın seyahat uyarısında, Türkiye'ye gidecek Alman yurttaşlarının önceden Dışişleri Bakanlığı'nın sitesindeki uyarıları ve medyada konuyla ilgili haberleri takip etmeleri tavsiye edildi. Türkiye'deki politik gerilimin artmasının beklendiği belirtilen uyarıda, özellikle büyük kentlerdeki seçim mitingleri, gösteriler ve kalabalık alanlardan uzak durulması çağrısı yapıldı.

Açıklamada ayrıca, Türkiye'nin IŞİD'e karşı operasyonlar yürütmesi nedeniyle terör riskinin arttığı da ifade edildi.

Geçtiğimiz ağustos ayında İstanbul'da terör olaylarının yaşandığı hatırlatılan açıklamada, resmi ve askeri makamkar, toplu taşıma araçları ve kalabalık ortamlardan uzak durulması istenerek; Diyarbakır, Mardin, Batman, Bitlis, Bingöl, Siirt, Muş, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Van'ın yüksek riskli kentler olduğu belirtildi.
 



 Arkadaşına Gönder          


 
 Reklam
 
 
 İlçeler Hakkında
 


ANASAYFA İLETİŞİM SIK KULLANILANLARA EKLE FACEBOOK TWITTER GİZLİLİK İLKELERİ
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz. mertid.org.tr Copyright 2013-2024 Tüm hakları saklıdır.

URA MEDYA