TURİZMCİLERİN GECESİ | MERTİD
 
 Haberler

TURİZMCİLERİN GECESİ

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) tarafından bu yıl 39’uncusu düzenlenen geleneksel Turizm Haftası Balosu görkemli geçti

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) tarafından bu yıl 39’uncusu düzenlenen geleneksel Turizm Haftası Balosu görkemli geçti.

ABDULLAH ÖZTÜRKMEN

Sultaşa Oteli Havuzbaşında düzenlenen geceye, Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejdet Atilla Demirhan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,  kentte bulunan tüm sivil toplum örgütleri ile kent yöneticileri bir araya geldi.

TURİZMDE 6. SIRADAYIZ

Turizmin insanları dolayısıyla da ülkeleri birbirine yaklaştıran, insanlar arasında sevginin saygının ve barışın artmasına vesile olan bir olgu olduğunu ifade eden Vali Çakacak,  “Turizm, aynı zamanda küreselleşen dünyada ülkelerin var olan pastadan daha fazla pay kapma rekabetinde olduğu büyük bir sektördür. Ülkemiz de dünyadaki bu turizm pastasından fazla pay kapmanın uğraşı içinde olan ve bunda da belli bir yere gelen bir ülkedir. Dünyada en fazla turist çeken 6’ıncı ülke konumundayız” dedi.

MERSİN, MEDENİYETLERE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞ BİR KENT

Mersin’in turizm alanında önemli zenginliklere ve güzelliklere sahip olduğunun altını çizen Vali Çakacak, “Binlerce yıllık medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kentiz. Bu medeniyetlerin bizlere bıraktığı son derece zengin insanlık mirasına sahip bir kentiz. Doğal güzellikleriyle adeta cennetten bir köşe konumundayız. Ama biz istiyoruz ki, tüm dinamiklerimiz ile birlikte kardeşçe ve barış içerisinde, bu güzellikleri turizm sektöründen daha fazla pay alarak hem ülkemizin güzel insanları hem de dünya insanlarıyla paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.

Vali Özdemir Çakacak, “Valiliğimiz koordinesinde, yerel yönetimlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız ve turizm platformumuz ile yurt içi ve yurt dışı turizm fuarlarına katılıyoruz. Amacımız Mersin’i hak ettiği konuma getirebilmektir” dedi.

Çakacak, “Hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde uğraş verdiği konu, Mersin’i Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri haline getirmektir. Bu Mersin’in hakkıdır. Sahip olduğumuz zenginlikler bunu gerektiriyor. Mersin’i hak ettiği yere getirmek için çalışan herkese teşekkürleri sunuyorum. Her renkten ve her kültürden insanın huzur ve barış içerisinde yaşadığı Mersinimiz, inanıyorum ki ülkemizin en önemli turizm kentlerinden biri olacaktır” diye konuştu.

MERSİN’İN ÇIKIŞ NOKTASI TURİZMDİR

MERTİD Başkanı Hamit İzol, Mersin’in ancak turizmle gelişebileceğini vurgularken, turizm alt yapıları için çalışmaların da biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İzol, “Mersin gerçekten büyük medeniyetlere binlerce yıl ev sahipliği yapmıştır. 198 Km sahil bandı, kumsalı, tarihi yerleri ve havası ile dünyanın sayılı ülkelerinden biridir. En büyük sıkıntımız ulaşım ve yatak sayısı. Bunların biran önce çözülmesi gerekiyor. Mersin’in tek çıkış noktası turizmdir.  Sayın Valimiz Özdemir Çakacak bu konuda gereken yardımları yapıyor ve bütün turizmci arkadaşlarım adına kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ÇAKACAK’A TURİZME KATKILARINDAN DOLAYI PLAKET VERİLDİ

Konuşmaların ardından MERTİD Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol, desteklerinden ötürü Vali Özdemir Çakacak’a teşekkür plaketi takdim ederken, Vali Çakacak’ta Mersin’in turizm alanındaki başarısına katkı koyan sivil toplum kuruluş temsilcileri TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut’un yerine Başkan yardımcısı Kasım Tanrıöver, Mersin Deniz Ticaret Odası Cihad Lokmanoğlu, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Ömer Abdullah Özdemir, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Uçar’a birer plaket verdi.

Daha sonra da sponsorlar Arabağa Kahvesi adına Kemal Uçar, SOFIA TECH Erkut Özyıldırım, ÇAAŞ GROUP Hüseyin Çalışkan, MEMOİL Turan Düzmen, ÖNCE GÜVENLİK.COM Serkan Küçükusta’a da plaketlerini MERTİD Başkanı Hamit İzol verdi.

Plaketlerin takdiminden sonra Behzat Gerçeker yönetimindeki Enbe Orkestrası sahne aldı ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

ENBE ORKESTRASI COŞTURDU

Türkiye’den ve yurtdışından birçok önemli müzisyeni bünyesinde barındıran ENBE Orkestrası geceye damgasını vurdu. Barry White, Richard Clayderman, Christian Adam, Goran Bregoviç, Pavarotti, Domingo, Grammy ödülü adayı Monica Molina ve yine Grammy Gloria Gaynor ile konserler veren ENBE Orkestrası, opera aryalarından Napolitan hafif müziğe, özel solistlerin eşliğinde yorumladığı Fransız şansonlar ve valslerden Latin müziklere ; Arjantin tango’larından jazz ve country eserlerden, ünlü müzikallerden yabancı ve türkçe pop müziğine uzanan geniş repertuarıyla Turizm gecesinde davetlileri benzersiz bir müzik yolculuğuna çıkardı.




 Arkadaşına Gönder          


 
 Reklam
 
 
 İlçeler Hakkında
 


ANASAYFA İLETİŞİM SIK KULLANILANLARA EKLE FACEBOOK TWITTER GİZLİLİK İLKELERİ
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz. mertid.org.tr Copyright 2013-2024 Tüm hakları saklıdır.

URA MEDYA